KezdőlapCímlapSúlyos szövődmény! A covid miatt megsüketült a Modern Hungária sztárja

Súlyos szövődmény! A covid miatt megsüketült a Modern Hungária sztárja

Bodnár Attilánál még nem tudni, hogy ideiglenes vagy maradandó elváltozásról van-e szó.

„Ha a gondviselés nem adja vissza a hallásomat, és nem múlik el a fejemből a sziszegés, sípolás, befejezhetem a zenei pályafutásomat” – mondta a Blikknek Bodnár Attila többszörös arany- és platinalemezes énekes. Bodnár karácsony óta küzd a covid szövődményével, amely jelentős halláskárosodást okozott nála.

A Modern Hungária alapítóját a fia, Krisztián fertőzte meg a múlt év végén a vírus legújabb variánsával, amit külföldről hozott haza. A zenész és felesége, Pap Rita is megfertőződtek minden elővigyázatosság ellenére. A vírus egy hónapig volt kimutatható Bodnár Attila szervezetében, a súlyos szövődmények azonban maradtak, és részben elvesztette a hallását. 

A covid idegi hallásvesztést eredményezett nálam, miközben nem hallom jól a kívülről érkező hangokat, belül folyamatosan szól a fejemben meg a fülemben egy sípoló, sziszegő hang – írta le állapotát az énekes. Bodnár Attilára számos vizsgálat vár: nyaki ultrahang, február közepén koponya-MR. Ezekből kiderül majd, hogy ideiglenes-e a problémája, vagy maradandó elváltozással kell együtt élnie.

Ez utóbbi végzetes lenne, hiszen énekes vagyok, szükségem van a tiszta hallásomra – mondta Bodnár Attila. Egyelőre értágító gyógyszerekkel és sok mozgással próbálják fokozni a véráramlást a szóban forgó erekben. Ha nincs szerencséje, marad a kétségbeejtő helyzet – tette hozzá.