2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Bűnügy Sokkoló: szülés közben leszakadt a baba feje és a padlóra esett a...

Sokkoló: szülés közben leszakadt a baba feje és a padlóra esett a műtőben

Horrorisztikus körülmények között vesztette életét egy újszülött csecsemő a brazíliai Belém városának egyik kórházában. Az első hírek szerint ugyanis múlt hét pénteken reggel egy kisbaba feje születéskor leszakadt a testéről.

Az ügyben hivatalos rendőrségi vizsgálat indult, ugyanis a helyi lapok szerint a 26 éves kismamának elvileg császármetszéssel kellett volna világra hoznia gyermekét, ám a szülőszobán végül mégis a természetes szülés mellett döntöttek.A kismama férje szerint párja a nyolcadik hónapban járt, amikor múlt pénteken reggel hat óra környékén kórházba mentek. A magzattal már a várandósság közben is voltak egészségügyi problémák, ezért nem is értik, hogy az orvosok miért nem alkalmaztak császármetszést. – Az orvosa egy olyan igazolással küldte a feleségem a belémi kórházba, hogy a gyerek csak műtéti úton tud majd megszületni – mesélte az apuka. Ám ennek ellenére párját a kórházban még több mint három órán keresztül váratták, amíg a szülőszobára vitték. Ott pedig hiába mondták, hogy a saját orvosuk szerint a kicsi természetes úton nem lesz képes megszületni, az ottani doktorok nem hallgattak rájuk.

  • Azt mondogatták neki, hogy nyomjon, majd az egyik nyomás után a baba feje az egyik nővér kezébe esett, onnan pedig a földre. A gyermekem testét ezután műtéti úton távolították el az édesanyjából – folytatta a teljesen megtört férfi.

A horrorszerű eseménysort a szülőszobán többen is végignézték, és bár a kórház egyik dolgozója szerint a gyermek már a magzatban volt, a család szerint a kórházba érkezésükkor a kicsinek még volt szívhangja.

Állítólag az asszony jelenleg is sokkos állapotban fekszik a kórházban és azt ugyan tudja, hogy gyermekét elvesztette, de a halál pontos körülményeit egyelőre még nem…

Indirekt/Bors