2021.09.21
Máté, Mirella
Kezdőlap Bűnügy Sokkoló: az olimpia előtt kirabolták Hosszú Katinkát és kedvesét

Sokkoló: az olimpia előtt kirabolták Hosszú Katinkát és kedvesét

Szörnyű emléket őrizhet Hosszú Katinka a Mare Nostrum-úszóviadal júniusi, barcelonai állomásáról, amelyen két aranyérmet szerzett. Információnk szerint a háromszoros olimpiai bajnok klasszis, illetve párja, egyben edzője, Gelencsér Máté rablás áldozata lett a spanyol városban.

A hazai úszóberkekben egy ideje már beszélnek az esetről, amely során fizikai atrocitás is történt. Úgy tudjuk, a tokiói ötkarikás játékokról hétfőn hazaérkező Hosszút nem érte bántódás, szerelmét azonban igen: a támadó fizikálisan inzultálta Gelencsért.

Az esettel kapcsolatban a Blikk kereste az úszó édesapját, Hosszú Istvánt. Amikor meghallotta, milyen ügyben hívjuk, nagyot sóhajtott, majd annyit mondott: nem szeretné kommentálni a történteket. Hozzá hasonlóan az úszó menedzsmentjét is kerestük, amely szintén nem kommentálta, ugyanakkor nem is cáfolta, hogy júniusban kirabolták Hosszút és Gelencsért.

Az eset – érthetően – nagyon megviselhette a szerelmes pár mindkét tagját. Mindez persze, nem feltétlenül áll összefüggésben azzal, hogy Hosszú csalódást keltően teljesített a tokiói olimpián. Igaz, hátráltathatta is a felkészülését, hiszen komoly lelki terhet okozhatott számára. A sportoló címvédőként csupán ötödikként végzett 400 méter vegyesen, 200-on ugyanebben az úszásnemben pedig hetedikként zárt. 200 háton még döntőbe sem jutott, huszadik lett.

– Katinkát nagyon megrázta a barcelonai eset. Mentálisan elképesztően erős, de a történtek őt is megviselték, hiszen könnyedén komolyabb bajuk eshetett volna. Biztos vagyok benne, hogy a rablás hozzájárult ahhoz, hogy tudása alatt teljesített Tokióban – magyarázta a Blikk informátora, aki a neve elhallgatását kérte.

Indirekt/Blikk