2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Micsoda család: Lőrincz Tamás testvére, Viktor is éremért birkózhat az olimpián

Micsoda család: Lőrincz Tamás testvére, Viktor is éremért birkózhat az olimpián

Lőrincz Viktor megnyerte mindkét keddi meccsét a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában, így már elődöntős a tokiói olimpia keddi napján.

A BHSE 31 éves Európa-bajnoka az Ázsia-bajnokságon háromszor ezüstérmes Atabek Aziszbekovval csapott össze először. Az első menetben Lőrinczet intették (0-1), de kirgiz riválisa nem tudott akciót csinálni, ráadásul eredménytelenül kért videózást, így 1-1 állt az eredményjelzőn a szünetben. A folytatásban a visszaintés után (2-1) Lőrincz két pörgetéssel (6-1) eldöntötte a küzdelmet.

Nem sokkal később – a második mérkőzését is megnyerve – elődöntőbe jutott, így szerdán már biztosan éremért birkózhat. A könnyed siker után azzal a Denis Kudlával nézett farkasszemet, akitől öt éve, a riói játékok bronzmérkőzésen botrányos körülmények között kapott ki, a bírók ugyanis a riválisát erőteljesen segítették.

Ezúttal viszont Lőrincz Viktor nyert egy szoros meccsen: 1-1-gyel, később szerzett ponttal verte német ellenfelét. Az első helyen kiemelt magyar klasszisra az egyiptomi Mohamed Metwally vár a négy között a közép-európai idő szerint 11.15-kor kezdődő programban.

„Pont az volt a mérkőzés kulcsa, hogy csak egy picit legyek jobb, ne akarjam nagyon elverni, azaz ne vigyenek el az érzelmek az öt évvel ezelőtt történtek miatt. Csak a saját feladatomra koncentráltam. Az meglepett, hogy a második menetben sem ugrott nekem” – értékelt az MTI-nek Lőrincz Viktor.