KezdőlapCímlapOmega-botrány! Soha többé nem áll közösen színpadra Molnár Elefánt és Debreczeni Ciki

Omega-botrány! Soha többé nem áll közösen színpadra Molnár Elefánt és Debreczeni Ciki

Személyes sérelmek miatt romlott meg a két Kossuth-díjas zenész viszonya – annyira, hogy már nem is beszélnek.

Kóbor János, Benkő László, Mihály Tamás már nincs közöttünk. S az ember azt gondolná, hogy azt Omega zenekar még két élő legendája, Debreczeni Ferenc és Molnár György azóta is egy hajóban evez. Egymásba kapaszkodva. Ám erre már nem kerül sor…

Ciki, a dobos és Elefánt, a virtuóz gitáros haragban vannak, már nem is beszélnek egymással. Mindez a közelgő Omega Testamentum buli előtt derült ki… – írja a Blikk.

Debreczeni Ferenc izgatottan készül a bulira, mert ez nemcsak ősbemutató lesz, hanem egy turnésorozat kezdete is. Ciki, ahogy mindenki becézi őt, az Omega Testamentum nevű formációval járja majd az országot, megszólaltatva a legendás dalokat, és megajándékozva a közönséget egy vadonatúj számmal. Molnár György azonban biztosan nem lesz ott, a viszonyuk megromlott, mindketten haragszanak a másikra, hátba szúrást, tőrdöfést emlegetnek.

Molnár György néhány héttel ezelőtt fellépett a Mobil Mániával. Vajon a két legenda miért nem keresi egymást, ha olykor-olykor közönség elé lép…?

– Tudtam róla, hogy Molnár Gyuri színpadra állt decemberben – folytatta Debreczeni Ferenc. – Bevallom, hátba szúrásként éltem meg mindezt. Mintha egy tőrt döftek volna belém. Láttam a koncertplakátot, rajta nagy betűkkel ott virított az Omega felírat. Nekem persze, senki sem szólt. Nem esett jól, mint ahogy az sem, hogy hiába hívtam Molnár Gyurit ilyen-olyan bulikra, folyton nemet mondott nekem. Éppen ezért én már nem hívom őt többet. Nincs értelme.

Ha azt állítja Ciki, hogy tőrdöfésként élte meg mindazt, ami történt, akkor mit mondjak én? – válaszolta Elefánt. – Élet‑halál között voltam, ilyen-olyan csövek lógtak ki belőlem, amikor a mi dobosunk már új zenészeket toborzott maga köré, majd fellépett Omega-számokat játszva. Hosszasan mesélhetnék arról, mit éreztem ekkor. De inkább hagyjuk. Egyébként pedig attól még, hogy valaki Rolling Stones-számokat játszik, nem lesz Mick Jagger. Attól még, hogy valaki Omega-számokat játszik, még nem lesz – és nem is lehet – az Omega zenekar, merthogy olyan már nincs…

Indirekt/Blikk