KezdőlapBűnügyNapokon belül halottá nyilváníthatják a 2017-ben eltűnt VV Fannit

Napokon belül halottá nyilváníthatják a 2017-ben eltűnt VV Fannit

A szülök hat éve nem tudják hivatalosan holttá nyilvánítani lányukat.

Novozánszki Fanni, azaz VV Fanni 2017-ben tűnt el, májusban B. Lászlót jogerősen húsz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték Fanni meggyilkolásáért. Még ekkor sem ért véget a szülök rémálma, ugyanis a hazai jogrendben a férfinek még mindig van egy csekély esélye arra, hogy enyhítsék a büntetését. 

Amíg nem történik meg az írásos ítélet kiadása, addig a szülök halottá sem tudják nyilvánítani hat éve eltűnt lányukat, erre viszont hamarosan sor kerülhet. 

„Bár még mindig nem érkezett meg a másodfokú bírósági ítélet leírása, (eddig arra vártunk) a jövő héten, vagyis június közepén kereseti kérelmet nyújtunk be a halottá nyilvánítás ügyében – mondta a Borsnak a család jogi képviselője, dr Lichy József. – Sajnos sokat kellett várni erre a pillanatra, de ilyen a joggyakorlat: ha gyorsítani szerettük volna, akkor B. Lászlónak kellett volna vallomást tennie, hiszen bizonyíthatóan ő látta utoljára Fannit. Ő viszont nyilván nem mondta volna azt, hogy halott a lány.

Így hát meg akartuk várni a másodfokú ítéletet, ami májusban megszületett. Most már nem kell a férfinek nyilatkoznia, elég lesz Fanni édesanyjának vallomást tennie, és megszületik az ítélet. Mivel hamarosan kezdetét veszi az ítélkezési szünet, a tényleges halottá nyilvánításra ősz környékén számítunk.”