2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Bűnügy Nagy a baj: lopás miatt súlyos milliókra perelik Balázs Klárit, fizetnie kell...

Nagy a baj: lopás miatt súlyos milliókra perelik Balázs Klárit, fizetnie kell – videó

Nagy bajba került az énekesnő: egy Izraelben élő francia zeneszerző pert indított ellene, mert az 1993-ban kiadott „Találd ki gyorsan a gondolatom” című száma nagyon hasonlít Ofra Haza izraeli énekesnő 1981-ben íródott „Tfila” című slágerére.

Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

– Megdöbbentett minket, hogy a semmiből előkerült ez az ember, majd beperelt. A nyolcvanas évek elején egy rajongónk nyomta a kezünkbe azzal a szöveggel, hogy talán érdemes lenne foglalkoznunk vele. Meghallgattuk és nagyon tetszett- Szenes Iván szövegével aztán megszületett a Találd ki gyorsan a gondolatom, amiről egyébként sosem állítottuk, hogy mi írtuk.Bizonyítani tudom, hogy egy 2003-as Readers Digest-kiadásban is úgy szerepel, hogy feldolgozásmondta az énekesnő a Borsnak.

A megvádolt énekesnő a zeneszerzővel peren kívűl szeretett volna megállapodni, emellett egy jelentősebb összeget is adott volna az alkotónak.

Nem vitattuk, hogy ő írta a zenét, és egy összeget fel is ajánlottunk neki. Azt az összeget, amit a valóságban, jogdíjként megkaptunk ezért a dalért. Annyit elárulhatok, hogy a zeneszerző által perelt összeg és a valós bevétel köszönőviszonyban sincs egymással” – mesélte Balázs Klári, aki közölte, nagyon elszomorító számára, hogy egy ilyen eset miatt kell bíróságra járniuk.