2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Bűnügy Most jött: három férfit vettek őrizetbe a Katzenbach-gyilkosság miatt

Most jött: három férfit vettek őrizetbe a Katzenbach-gyilkosság miatt

Kedden három embert elfogtak a több évvel ezelőtti Katzenbach-gyilkosság miatt, egyiküket a Liszt Ferenc Repülőtéren. A Blikk úgy tudja, az egyik biztonsági cég alkalmazottait az ismert labdarúgó eltűnésével és megölésével összefüggésben vette őrizetbe a TEK.Katzenbach Imre

Az egykori MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre 45 éves korában kámforrá vált, férfi földi maradványait az eltűnését követően több mint 11 évvel, tavaly decemberben találták meg. A nyomozás során kedden három embert is elfogtak – egyiküket a Liszt Ferenc Repülőtéren –, akik az egyik biztonsági cég alkalmazottai, tudta meg a Blikk.

A XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait idén október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt. A rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy bűncselekmény áldozata lett, mígnem 2019-ben olyan információkhoz jutottak, hogy a férfit meggyilkolták. A rendőrség a jelenleg is börtönbüntetését töltő korábbi üzlettársát, H. Attilát gyanúsította meg. A most elfogottak a bűntársai lehettek.