2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Luke Skywalker visszatérése a Star Wars-univerzumba

Luke Skywalker visszatérése a Star Wars-univerzumba

A Mandalorian készítői még a főszereplőknek sem árulták el Luke Skywalker visszatérését a Star Wars-univerzumba.

A Star Wars esetében bevett szokás, hogy amennyiben titokban akarják tartani egy-egy nagy visszatérő érkezését, akkor hatalmas leplekkel engedik őket a helyszínen mozogni, nehogy valaki meglássa őket. A messzi-messzi galaxisban játszódó The Mandalorian esetében a készítők azonban még messzebb mentek, ugyanis a színészeket is átverték Luke Skywalker érkezésével kapcsolatban. Az élőszereplős Star Wars sorozat második évada tavaly októberben indult el a Disney+-on, a 8 részes szezon pedig számos meglepő pillanatot hozott. Ezek egyike volt Anakin Skywalker tanítványa, Ahsoka Tano (Rosario Dawson) felbukkanása, akit korábban a Star Wars: A klónok háborúja és a Lázadók című animációs szériákban láthatott a közönség. A produkció évadzárójára is maradt azonban egy nagy csavar, hiszen az ex-birodalmi Moff Gideon (Giancarlo Esposito) hajóján ragadt a főhős, Din Djarin (Pedro Pascal), aki éppen Baby Yoda, vagy más néven Grogu megmentésén dolgozott. A főszereplők azonban csapdába kerültek, amelyből egy legendás jedi, Luke Skywalker mentette meg őket.

Luke Skywalker visszatérését ráadásul különleges effektekkel oldották meg, Mark Hamill arcát pedig később illesztették rá Max Lloyd-Jones testére, aki részt vett a Disney+ produkciójának felvételén és olyan sorozatokból lehet sokaknak ismerős, mint az iZombie vagy a Switched at Birth.

„Fogalmunk sem volt, hogy ő érkezik majd Din Djarinék megmentésére, a készítők átvertek mindannyiunkat. Nekünk azt mondták, hogy Plo Koon mester lesz a szezon utolsó nagy vendégszereplője. Nagyon hiszékeny vagyok, így én különösen megdöbbentem ezen a fordulaton” – árulta el a Bo-Katant játszó Katee Sackhoff a Star Wars Explained jótékonysági streamjében.

Indirekt/Blikk