2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Lenny Kravitz jövő júliusban megint Budapestre jön

Lenny Kravitz jövő júliusban megint Budapestre jön

Az 59 éves, négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes eddig kétszer lépett fel Magyarországon: 2009-ben Debrecenben, 2018-ban pedig a Budapest Sportarénában.

Lenny Kravitz jövőre a magyar fővárosban is fellép. A világhírű amerikai funk-rock előadó 2024. július 30-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Az 59 éves, négyszeres Grammy-díjas zenész, énekes Blue Electric Light című turnéja keretében érkezik Magyarországra – közölte a szervező Live Nation.

Jövő márciusban megjelentetni tervezett tizenkettedik stúdióalbumát, a Blue Electric Light-ot a Bahamákon található stúdiójában írta és rögzítette. Kravitz új lemeze szenvedélyes dalok gyűjteménye, az anyagon az előadó szerzői, produceri és multiinstrumentalista tehetsége is rezonál. A legtöbb hangszeren ő játszott, régi gitárosa, Craig Ross társaságában.

Az apai ágon orosz zsidó, anyai ágon bahamai-afroamerikai származású Lenny Kravitz legnagyobb sikere kétségtelenül az Are You Gonna Go My Way 1993-ból. Dalszerzőként, zenészként, producerként olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Madonna, Vanessa Paradis, Slash, Sean Lennon, Steven Tyler (Aerosmith), Mick Jagger, Michael Jackson, Al Green vagy Curtis Mayfield. Lemezeiből több mint 40 millió fogyott világszerte, nemrég beválasztották a 2023-as hollywoodi Hírességek Sétányának jelöltjei közé.