KezdőlapBelföldItt az újabb pedofil-botrány: megerőszakolta a tizenegy éves kisfiút, ezért évtizedekre börtönbe...

Itt az újabb pedofil-botrány: megerőszakolta a tizenegy éves kisfiút, ezért évtizedekre börtönbe kerülhet

Egy férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott a „három csapás” szabály értelmében, miután szexuális bántalmazást követett el egy tizenegy éves fiú ellen – tájékoztatott a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A pedofil 2022. május 16-án, délután, jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó tizenegy éves kisfiút, akivel ezután szexuális cselekményt végzett és végeztetett.

Amikor a gyermek tiltakozni próbált és segítségért kiabált megfenyegette és bántalmazta. Ezek után a telefonján egy pornográf videót mutatott neki és megparancsolta, hogy csinálja ő is ugyan azt. Hajnali öt után engedte el a gyermeket, aki az iskolába ment, ezután értesítették a rendőrséget. A szülei idő közben bejelentették az eltűnését.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és tíz évre közügyektől eltiltotta. A végleges hatállyal eltiltotta őt bármely olyan foglalkozástól, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül, és mivel korábban már kétszer elítélték hasonló bűncselekményekért, ezért a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Ennek következtében a vádlott számára kötelező életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki.

A vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, de a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a kiszabott büntetés törvényes. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Indirekt/Propeller