KezdőlapBelföldHárom év börtön fenyegeti Herczeg Zoltánt

Három év börtön fenyegeti Herczeg Zoltánt

Az ügyészségi gyakorlat szerint a három éves középmérték alatti büntetést kaphat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A Fővárosi Főügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy egy 61 éves férfi többször is marihuánát adott el a barátjának, azaz a divattervezőnek. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát adott el Herczegnek 350 ezer forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint – írja a 24.hu.

A híresség máshonnan is szerzett kábítószert, a marihuána mellett kokaint és DMT-t is, ami egy pszichedelikus drog. A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és csekély mennyiségű kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztott.

A terhelt az elfogását megelőzően röviddel szintén kannabiszt fogyasztott. A férfi által megszerzett kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A rendőrök 2022 október 21-én csaptak le a két férfire. Az akcióban kábítószereket, valamint 800 ezer forintot foglaltak le a 61 éves férfitől. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást kért a drogkereskedelemmel vádolt 61 éves férfira, a kábítószer birtoklással gyanúsított celebre ugyancsak letöltendőt kértek. Herczeg bűncselekménye 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészségi gyakorlat szerint a három éves középmérték alatti büntetést kaphat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.