KezdőlapBelföldDübörög az egészségügy: kézrátétellel gyógyítanak az Orosházi Kórházban

Dübörög az egészségügy: kézrátétellel gyógyítanak az Orosházi Kórházban

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája (EFI) a betegek számára Access Bars fej- és testkezeléseket, valamint reikikezeléseket biztosít. A kórház közleménye alapján a kezelések iránti érdeklődés jelentős.

A reiki egy olyan alternatív gyógymód, amely a kézrátétel által közvetített energiával oldja fel a test energetikai blokkjait, ezzel elősegítve a szervezet természetes gyógyulási folyamatait. Bár az orvostudomány nem ismeri el hivatalosan, a spirituális gyakorlatokat kedvelők körében elterjedtnek számít.

Az Egészségfejlesztési Iroda a Facebookon azt javasolja, hogy a reiki kezelést azoknak érdemes igénybe venniük, akik túlzott stressznek vannak kitéve, életükben elakadást tapasztalnak, pánikbetegséggel küzdenek, vagy egyszerűen csak harmonikusabb kapcsolatot szeretnének kialakítani gyermekükkel. Így a módszert széles körben alkalmazhatónak és hatékonynak népszerűsítik a különféle mentális és érzelmi problémák kezelésére.

Az Egészségfejlesztési Iroda az Orosházi járásban tevékenykedik, elősegítve a kórházat és az egészségtudatos életmód népszerűsítését. Küldetésük a szív- és daganatos betegségek megelőzése, a korai halálozás csökkentése, a mentális egészség javítása, valamint az egészséges életmódot és magatartást támogató szokások fejlesztése.

Egy Orosházi Kórház dolgozója a Telexnek küldött levelében kifejtette, hogy az Egészségfejlesztési Iroda új vezetése alatt a szakmai hozzáállás és a minőség romlott. Különösen a kézrátételes gyógyítás bevezetése váltotta ki a nemtetszését, amit ő kuruzslásnak tart és elfogadhatatlannak véli.

Az Orosházi Kórház fejlesztése során EU-s és állami támogatások révén bővült a kiegészítő egészségügyi szolgáltatások köre, mint például pszichológiai támogatás és családbarát osztályok. Az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes programjai, mint a reiki, – elvileg – nem terhelik a kórház költségvetését, ugyanis mint írták: A programot tartó személy ellenszolgáltatás nélkül végzi a tevékenységét intézményünkben, tehát semmilyen honoráriumban nem részesül.

Indirekt/Telex