KezdőlapCímlap„Aggok” vitája: már június végén összecsap Joe Biden és Donald Trump

„Aggok” vitája: már június végén összecsap Joe Biden és Donald Trump

Mindkét elnökjelölt közölte, hogy elfogadja a CNN hírtelevízió vitára szóló meghívását június 27-re, valamint az ABC országos televízió szeptember 10-i meghívását.

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt. Mindketten elfogadták a CNN hírtelevízió vitára szóló meghívását június 27-re – az amerikai média- és politikatörténetben a legkorábbi ilyen esemény lesz –, valamint az ABC országos televízió szeptember 10-i meghívását.

Joe Biden kampánycsapata ugyanakkor több feltételhez kötötte az elnök részvételét a vitákban, amelyek között szerepel, hogy azokon nem lesz jelen közönség, valamint harmadik jelölt sem vesz részt bennük. A demokraták kritériumai között szerepel az is, hogy a viták során annak a jelöltnek a mikrofonját kikapcsolják, aki épp nem kapott szót, valamint az eseményeket közvetítő televíziók körét is meghatározták.