KezdőlapBelföldBő választék – a 686 fős Nagydobszán és a 947 lakosú Kölkeden...

Bő választék – a 686 fős Nagydobszán és a 947 lakosú Kölkeden 9 polgármester-jelölt közül választhatnak

A 3177 település több mint egynegyedében, 853-ban azonban csak egy polgármesterjelölt indul a választáson.

Négy településen is kilenc polgármesterjelölt indulna a júniusi választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának, a www.valasztas.hu-nak az adataiból. A Baranya vármegyei Kölkeden (947 fős) és Nagydobszán (686 fős), a Pest vármegyei Szigetszentmiklóson (40 105 fős) és a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Sényőn (1399) van a legtöbb, szám szerint kilenc nyilvántartásba vett polgármesterjelölt a júniusi önkormányzati választásra.

Nyolc olyan település is van, ahol nyolc nyilvántartásba vett polgármesterjelölt van: Budapest 18. kerület, Kalocsa (Bács-Kiskun vármegye), Kisharsány (Baranya vármegye), Eger (Heves vármegye), Öcsöd (Jász-Nagykun-Szolnok vármegye), Jobbágyi (Nógrád vármegye), Hencse (Somogy vármegye) és Kótaj (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye). Huszonöt településen hét polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba a júniusi választásra.

A 3177 település több mint egynegyedében, 853-ban azonban csak egy polgármesterjelölt indul a választáson. Öt évvel ezelőtt 913 ilyen település volt.