KezdőlapCímlapA fránya technika! Az Apple miatt bukott le egy házasságtörő férfi

A fránya technika! Az Apple miatt bukott le egy házasságtörő férfi

Hiába törölte le iPhone-járól a kényes messengereket, a családi iMac-re is szinkronizálódott minden üzenet.

Egy angol üzletembert igen kellemetlenül megtréfált a technológia, ami végül váláshoz vezetett. A The Times cikke szerint férjként iMessage-en keresztül chatelt prostituáltakkal, majd az üzeneteket törölte az iPhone-járól, hogy a felesége elől rejtve maradjanak a félrelépések. A férfi azonban azzal nem számolt, hogy a családi iMac-re is szinkronizálódik minden üzenet – számolt be a 24.hu.

A válóperben végül ezeket fegyverként használta ellene a felesége, melynek eredményeként a bíróság az eljárási költségekkel együtt nagyjából ötmillió font (közel 2,5 milliárd forint) megfizetésére kötelezte a férfit. Az alperes ezért most perel, méghozzá a világ egyik legértékesebb cégét, az Apple-t.

A férfi keresetében kifogásolta, hogy a cég nem figyelmeztette őt, hogy az iPhone-on törölt üzenetek más, ugyanazon Apple ID-t használó eszközökön továbbra is elérhetők maradnak. Álláspontja szerint ha máshogy tudatta volna feleségével a megcsalás tényét, lehet hogy még együtt lennének. Az exférj a válóper során megállapított teljes összeget, azaz több mint ötmillió angol fontot vár kártérítésként.