2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld A Facebook törölte az egyik legnagyobb magyar focis közösségi oldalt

A Facebook törölte az egyik legnagyobb magyar focis közösségi oldalt

Ismét közbelépett a Facebook, az Illiberal Memes botrányos eltűnése után most a TrollFoci kilencéves történelmét is semmivé tette a legnagyobb közösségi oldal.

A hírt ezúttal a Tibi atya oldal osztotta meg, amely egyenesen nemzetrontásnak nevezte az elmúlt években a magyar internetezők által hatalmas népszerűséget szerző TrollFoci indokolatlan törlését. A bejegyzésben azt írják: „A kormányzat eddig nyilatkozatok szintjén csatározott csak a közösségi médiaóriással, de semmilyen komoly fórumon nem mert még támadást indítani ellene. Pedig nem csak lehetne, kellene is.” – kezdték, utalva a kormány a cenzúra megakadályozása ellen indított intézkedéseire, mely a Blikk jelenlegi információi szerint egyelőre jegelve lett.

„Nem számít, kinek a véleményével értünk egyet, vagy kinek a véleménye idegesít. A legnagyobb monopolhelyzetű közösségi tér szabályainak világosnak kell lennie, a törlési politikának átláthatónak, a büntetésnek pedig lépcsőzetesnek és arányosnak az elkövetett bűn mértékével. Ezek a modern demokráciában mindenkit megilletnek, a Facebookon senkit sem” – folytatták, majd később még hozzátették, hogy egy oldal törlése egyúttal azt is jelenti, hogy a kilenc éves múltja is eltűnik a világhálóról.

„Aki a történetünkből önkényesen satíroz ki több évnyi, számára nem tetsző anyagot, a nemzetre ront” – fejezte be a Tibi atya oldal vezetősége, akik megígérték, amennyiben visszakerülnek valaha az említett oldalak a Facebook felületére, mindenképp segíteni fognak nekik a népszerűségük visszaszerzésében.

Mint arról korábban már a Blikk is beszámolt, előző év októberében a Facebook a Mi Hazánk mozgalom oldalát távolította el indoklás nélkül, pár hónappal később pedig egy szintén népszerű mémoldal, az Illiberal Memesnek kellett szembenéznie a megsemmisüléssel, egy, a közösségi oldal algoritmusa által nem megfelelőnek talált többéves poszt miatt.

Indirekt/Blikk