KezdőlapCímlap84 éves lett Winnetou: megmutatta új szerelmét Gojko Mitić

84 éves lett Winnetou: megmutatta új szerelmét Gojko Mitić

Már 64 évvel ezelőtt is az apacs törzsfőnököt alakította az NDK-moziban, ez a szerep pedig egész életében elkísérte a szerb származású színészt.

Egy dél-szerbiai faluban nőtt fel a testvéreivel, míg földműves apja, Živojin Mitić partizánként harcolt. Gojko már gyerekkorában német nevelést kapott, testnevelő tanárnak tanult, így alig 20 évesen már szerepeket vállalt Szerbiában forgatott brit és olasz filmekben is a Wiki híre szerint. Itt fedezték fel őt NDK filmesek, és vitték magukkal Németországba, ahol közel egy évizteden át alakíthatott pozitív indiánhőst a filmvásznon – írta a twn.hu

Bár folyékonyan beszélt németül, az indiánfilmekben szinkronizálták, attól tartva, hogy esetleges akcentusát a nézők diszkriminációnak tekinthetik. A legendás színész Berlinben él, minden évben ő a sztárvendége a Karl May-fesztiváloknak. Most A Nagy Medve fiai című film eredeti forgatási helyszínére hívták emlékkövet avatni, nem egyedül érkezett.

Az eseményen részt vett Michael Kretschmer szászországi miniszterelnök és egy vonzó barna hajú hölgy – Judith. Ahogy azt Kretschmer is megerősítette a „SuperIllu”-nak: „Judith egy csodálatos ember. Okos és teljesen önmaga. Szerintem ők ketten nagyon boldogok együtt. Ez nagyon boldoggá tesz engem!” 

Mitić nagyon tömören válaszolt a SuperIllu egyik kérdésére az oldalán lévő nővel kapcsolatban: „Boldog vagyok”. A lap beszámolója szerint pedig a pár viselkedése a rendezvényen beszédesebb volt ezer szónál, ami az érzéseiket illeti.

A 84 éves színész most különleges kitüntetésben részesült: megkapta a Szász Szabadállam érdemrendjét. A kitüntetést a bischofswerdai Karl May Fesztivál megnyitóján adták majd át, amelynek Mitić az egyik védnöke.