KezdőlapBelföldOtthonfelújítási támogatás: hétfőtől lehet pályázni az ingyenpénzre

Otthonfelújítási támogatás: hétfőtől lehet pályázni az ingyenpénzre

Ez az időpont csak a kivitelezőknek szól, a támogatást július 1-től igényelhetik majd a lakosok.

Hétfőn válik elérhetővé az otthonfelújítási támogatás végleges pályázati felhívása az Energiaügyi Minisztérium honlapján, amely alapján előregisztrálhatnak azok a kivitelezők, akik közül majd választhatnak a beruházók. A támogatást július 1-től igényelhetik majd a lakosok – írta a Pénzcentrum.

Kedden fogadott el az Országgyűlés egy új törvényt, amelynek értelmében a CSOK, az otthonteremtési kamattámogatás, az adó-visszatérítési támogatás, a gyerekvállalási támogatás, a babaváró hitel kamattámogatása feltételeinek nem teljesülése – tehát a vállalt gyerekek meg nem születése – esetén a támogatott személyek megúszhatják a büntetést.

Vitályos Eszter kormányszóvivő elmondta, hogy válás vagy a gyerek meg nem születése esetén méltányosságból el lehet engedni a visszafizetési kötelezettséget. Ilyen méltányossági eljárás korábban is létezett, ám csak rendeleti szinten, így most ennek a törvényi körülményeit teremtették meg a szóvivő szerint. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy állami követelésről csak törvényi úton lehet szerinte lemondani.