KezdőlapCímlapCsodalabda az EB-n! Segíti a VAR-rendszert a beépített szenzorával

Csodalabda az EB-n! Segíti a VAR-rendszert a beépített szenzorával

Az Euróba-bajnokság hivatalos labdáját, amit rengeteg különleges jeggyel ruháztak fel, bárki megvásárolhatja.

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos labdája, a „Futballszerelem”, különleges technológiával és környezettudatos anyagokkal készült. A labdát Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus mutatták be Berlinben – közölte a KreatívOnline.

Az újrahasznosított poliészterből és vízbázisú festékkel készült labda az első az Eb történetében, amelybe a videobíró döntését segítő szenzort építettek. Az Adidas Connected Ball technológiának köszönhetően a labda mozgását és helyzetét eddig soha nem látott részletességgel követhetjük nyomon, ami nagy segítséget nyújt az UEFA videóbíró-asszisztenseinek.

A labda színes elemei a résztvevő nemzetek sokszínűségét ünneplik, és a torna stadionjainak ábrázolása is megtalálható rajta, városok neveivel ellátva. A 10 rendező város mindegyike 900 labdát kapott az Adidas-tól, melyeket a helyi iskoláknak osztanak szét. A Fussballliebe normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 45 ezer forintért kapható Magyarországon.