2023.12.09
Natália
Kezdőlap Bűnügy Végezni akart Írországban a feleségével és önmagával is a magyar férfi

Végezni akart Írországban a feleségével és önmagával is a magyar férfi

Ámokfutást rendezett karácsonykor egy Írországban élő magyar férfi, aki előbb a párját szúrta többször mellkason, majd feltehetően önmagával is végezni akart.

Az eset a dél-írországi Corkban történt december 25-én délután az 51 éves, szintén magyar nő otthonában. Szóváltás tört ki közte és az 56 éves N. László között, az asszony menekülni akart, elhagyta a lakást, de a férfi üldözőbe vette, majd odakint többször mellkason szúrta egy halpucoló késsel. A lakásban tartózkodott még a nő fia és menye is, a mentőket utóbbi riasztotta. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy épp rokonlátogatáson lévő szabadnapos mentős hallotta a rádióján a történteket, így a hivatalos segítség kiérkezése előtt stabilizálni tudta a nő állapotát – – számolt be a The IrishTimes.

A nőt kritikus állapotban vitték a Cork-i Egyetemi Kórházba, ahol összevarrták a mellkasát. Bár életveszélyes sérülései voltak, ma már elmondható, hogy túlélte az ámokfutást.

Mire az ír nemzeti rendőrség, a Garda kiérkezett, N. László – aki októberben tért vissza Magyarországról a városba, jegyzi meg az ír lap – már nem volt a lakásban, de nem jutott messzire: a lakástól 400 méterre találták meg, felfegyverkezve és akkor már több szúrást is ejtett magát, feltehetően magával is végezni akart. Szintén súlyos állapotban volt, amikor kórházba vitték.

A legfrissebb fejlemények szerint súlyos testi sértéssel és támadásra alkalmas fegyverek birtoklásával is meggyanúsították a már jobban lévő N. Lászlót, ugyanis volt nála egy hosszú nyelű fejsze is. A férfinek összesen négy bűncselekmény miatt kellett a midletoni bíróságon megjelennie, ahol azonban semmit nem mondott.

Az ügyet tárgyaló Carroll bíró előzetes letartóztatásba helyezte N. Lászlót, aki óvadék iránti kérelmet adott be, de erről később döntenek. Egyébként pedig a bíró helyt adott a vádlottnak az ingyenes jogi segítség iránti kérelmére, tekintettel a súlyos vádakra. Mint kiderült, a tárgyalását egyébként el kellett halasztani a magyar tolmácsok körében terjedt koronás megbetegedések miatt, helyettük egy angolul kiválóan beszélő magyart kértek fel, hogy a tárgyalást segítse.

Indirekt/Blikk