2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Edzésen lett rosszul a DVTK fiatal focistája: a stábtagok mentették meg az...

Edzésen lett rosszul a DVTK fiatal focistája: a stábtagok mentették meg az életét

Fiatal focista életét mentették meg a diósgyőri fizioterapeuták. Az akadémista edzés közben lett rosszul.

A DVTK közleményt tett közzé az esettel kapcsolatban.

“Péntek délután Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia két fizioterapeutája újraélesztette, és a mentők megérkezéséig ellátta az egyik fiatal akadémistát, aki edzés közben lett rosszul.

– Péntek délután a DVTK egyik utánpótlás csapatának játékosa az egyik gyakorlatot követően minden előzmény nélkül elájult és összeesett a konditeremben – elevenítette fel az eseményeket Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója, aki úgyszintén az épületben tartózkodott. – A stábtagok azonnal jelezték a problémát a fizitoerapeutáknak. Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, amikor látták, hogy nagy a baj, egyből tárcsázták a 112-es segélyhívó számot, és a diszpécser útmutatásával egy defibrillátor segítségével újraélesztették a fiatal labdarúgót. A mentők gyorsan megérkeztek, és eszméletlen, de stabil állapotban szállították kórházba a fiatalembert, ahol még az este magához tért.

– A mentőtiszt úgy búcsúzott tőlünk, hogy életet mentett a két fizioterapeuta – folytatta Fogarasi Zoltán. – Büszke vagyok a kollégáimra, hogy ilyen bátran és szakszerűen jártak el. Akadémistánknak pedig minél gyorsabb felépülést kívánok, bízunk benne, hogy hamarosan ismét csatlakozni tud társaihoz!”

Indirekt/Blikk