2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Bűnügy Milyen szülők ezek? Láncon tartották fogyatékos lányukat

Milyen szülők ezek? Láncon tartották fogyatékos lányukat

Az ügyészek a vizsgálatok nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal nőt 2012 óta tartotta többnyire láncra verve családja.

Döbbenetes bűncselekményre derült fény az erdélyi Baróton. A sepsiszentgyörgyi ügyészség bejelentette, hogy több mint tíz évig tartották láncra kötve 28 éves fogyatékkal élő lányukat szülei. A rendőrség április 4-én hivatalból indított eljárást a székelyföldi városban élő család két idősebb tagja ellen.

A helyszínre kiszállva a rendőrök a 28 éves nőt 80-100 centiméter hosszú láncra kötve találták, melynek másik végét egy méretes szekrényhez erősítették. A lánc zárt lakattal volt a szekrényre, illetve a nő bokájára szerelve, egy négyzetméteren engedve számára a mozgást. A szoba, amelyben a nő tartózkodott, kívülről volt kulcsra zárva.

Az ügyészek a vizsgálatok nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal nőt 2012 óta tartotta többnyire láncra verve családja. A fiatal nő hivatalos gondozójává kinevezett apa és felesége ellen illegális fogva tartás vádjával indult bűnvádi eljárás, harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték őket.

A Maszol hírportál úgy értesült, hogy a kihallgatás során a szülők azzal védekeztek: a saját érdekében kötözték meg mentális betegséggel küzdő lányukat, nehogy megsérüljön, például megégesse magát. A kiszabadított nőt kórházba szállították kivizsgálásra, a több évig tartó fogvatartás súlyosan árthatott egészségének.