2022.12.06
Miklós
Kezdőlap Bűnügy Két lakótársát is álmában ölte meg baltával az érdi mészáros

Két lakótársát is álmában ölte meg baltával az érdi mészáros

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki két idősebb lakótársát álmukban egy fejszével lemészárolta.

A vádirat szerint a két férfi áldozat egy diósdi házban lakott együtt. Egyikük gyermekkorától kezdve ismerte a későbbi elkövetőt, így amikor az éppen csak felnőttkorú gyilkos lakhatást keresett befogadták magukhoz 2020 év elején.

Ettől kezdve a három férfi gyakran együtt italozott a házban és többször kerültek összetűzésbe is. Az elkövető egy ízben meg is lopta az egyik sértettet, míg a másik sértett azt vetette többször is a szemére, hogy csak kihasználja őket.

2020. április 23-án, az esti órákban az elkövető alkoholt és kábítószert is fogyasztott, miközben a sértettek saját szobáikban elaludtak. Ekkor a fiatal felnőtt férfi elhatározta, hogy mindkét szállásadóját megöli.

Ebből a célból magához vette az éppen napokkal előtte, egy kerti munka okán megélezett fejszét. A szerszámmal belépett a vele közös hálóhelyiséget használó sértett szobájába, majd a fejszével többször is lesújtott az alvó férfira. Ezután átment a másik szobába és az ott alvó sértettre is több ízben lesújtott.

A bántalmazás következtében mindkét sértett nagy fájdalommal és vérveszteséggel járó, súlyos sérüléseket szenvedett el, amelyek közül több csonkolásos jellegű volt. A két áldozat a helyszínen meghalt.

Ezután az elkövető gyalog elsétált egy közelben lévő benzinkútra, ahol alkoholt, üdítőt és ételt vett magának, majd visszatért a házhoz, és hívta a rendőröket.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.