2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Curtis bátyja világsztárokat védett, most gyilkossággal vádolják, s akár életfogytiglant is kaphat

Curtis bátyja világsztárokat védett, most gyilkossággal vádolják, s akár életfogytiglant is kaphat

Mint ahogy azt tegnap megírtuk, a Katzenbach-gyilkosság egyikük gyanúsítottja Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. A biztonsági szakemberként dolgozó vádlott korábban világsztárokat is kísért budapesti látogatásuk alkalmával. Az ügyészség szerint életfogytiglant is kaphat, mivel bérgyilkosság történt.

L. István korábban kidobóként dolgozott

Kedden újabb embereket, egy biztonsági cég három munkatársát vette őrizetbe a rendőrség Katzenbach Imre megölésének ügyében. Az egyik gyanúsítottat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről vezették el, a másik két embert saját otthonukban vették őrizetbe. Lapértesülés szerint a ferihegyi elfogott személy Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. Őt és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással − közölte a Nyomozó Iroda tegnap.

A Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki ma délután, amelyben leírják, hogy a gyanúsítottak terhére róható bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezért a főügyészség álláspontja szerint, alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának. Az ügyészség szerint bérgyilkosság történt.

A Blikk arról írt, hogy Sz. Lajos egy biztonsági szolgálat tagjaként dolgozott. Munkájához tartozott, hogy világsztárokat kísérjen budapesti látogatásuk alkalmával. Többek között védte Terence Hillt, Ronaldinhót és Puyolt is. Curtis egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el otthonából, holttestét 11 évvel később találták meg Baranyajenő térségében. A gyilkossággal vádolt H. Attila jelenleg börtönben van. Ahogyan azt Indirekt is megírta, kedden fogták el az újabb gyanúsítottakat.

A három gyanúsított elfogásáról videót is készítettek a rendőrök, amit itt tekinthetnek meg: