2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: Curtis bátyját közvetlenül az egykori focista meggyilkolásával gyanúsítják

Döbbenetes: Curtis bátyját közvetlenül az egykori focista meggyilkolásával gyanúsítják

Elképesztő fordulat: újabb embereket fogott el a rendőrség az egykori MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. A 45 éves korában kámforrá vált férfi földi maradványait az eltűnését követően több mint 11 évvel, a tavalyi év végén találták meg.

A Blikk információi szerint az egyik biztonsági cég három munkatársát vették őrizetbe: L. Istvánt a Ferihegyi repülőtérről vezették el a nyomozók, a másik két személyt pedig az otthonukban vették őrizetbe. Egyikük nem más, mint Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. A három férfit nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is.

Az akció súlyát jelzi, hogy – értesüléseink szerint – a TEK főigazgatója, Hajdú János maga is bevetési ruhában vett részt az elfogásban. A Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap közölte: Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással. Sz. Lajos és L. István meggyilkolták, majd elásták Katzenbachot. L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben, egyszer például jogszerűtlen eszközökkel próbált távol tartani taxisokat a repülőtértől. Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

Curtis bátyja, Sz. Lajos egy biztonsági szolgálat tagjaként világhírű sztárok sokaságát kísérte budapesti látogatásuk során. Köztük Terence Hill oldalán is feltűnt, máskor pedig a brazil labdazsonglőr, Ronaldinho mellett látható, de ugyanígy kísért egy másik híres labdarúgót, a spanyol válogatott és az FC Barcelona kiválóságát, Puyolt. Tegnap többször is keresték Curtist, ám nem volt elérhető.

Mint arról korábban beszámoltunk, a XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. A megölésével akkor a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attilát gyanúsították meg, aki egykor az üzlettársa és jó barátja is volt. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan, rá is többéves börtönbüntetés várt.

Katzenbach Imre korábban egy levelet is írt, amelyből kiderül, a volt labdarúgó tudta, hogy meg fog halni, mert vadásznak rá. A férfi földi maradványait a halála után 11 évvel, Soltvadkerten helyezték végső nyugalomra.

Indirekt/Blikk