2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Bűnügy 21 elfogatóparancs volt ellene: lecsaptak az évek óta Londonban bújkáló magyar bűnözőre

21 elfogatóparancs volt ellene: lecsaptak az évek óta Londonban bújkáló magyar bűnözőre

Többéves bujkálást követően, 2021. szeptember 20-án fogták el P. Lászlót, aki a Célkörözési Szakegységek Európai Hálózata (ENFAST) keretében végrehajtott nemzetközi rendőri együttműködés nyomán Nagy-Britanniában, Londonban került rendőrkézre.

A szökevény 21 elfogatóparanccsal a háta mögött – amiket a lopás mellett testi sértés miatt adta ki –, több mint 14 év letöltendő szabadságvesztés büntetés végrehajtása elől próbált elrejtőzni. Az általa elkövetett bűncselekmények száma és a rá kiszabott jelentős mértékű szabadságvesztés indokolta, hogy a rendőrség által kezelt illusztris TOP 50-es listára is felkerüljön a neve.

A többszörösen körözött férfi ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságának információi alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vette kézbe. Ennek eredményeként – a brit társszervvel együttműködve – sikerült P. László a külföldi tartózkodási helyét megállapítani, majd őt elfogni.

P. László büntetéseinek hossza akár növekedhet is, mivel több büntetőeljárás még jelenleg sem zárult le vele szemben. A férfi kiadatásáról a későbbiekben döntenek a hatóságok.