KezdőlapBűnügy15 év után találták meg a szlovák maffia áldozatát

15 év után találták meg a szlovák maffia áldozatát

Immár tizenhárom hónap telt el azóta, hogy a magyar határ menti szülőfalujától 20 kilométerre, egy gödör mélyén megtalálták elásva B. Zoltán maradványait.

A fiatalembert 15 évvel korábban végezte ki a hírhedt Sátor Lajos-féle bűnbanda. Az édesanyja, Ilona teljesen összetört, miután a nyakláncáról azonosította szeretett fiát, de még ennél is jobban megviseli az, hogy a csontokat azóta sem kapták meg, így még egy méltó búcsúztatást sem tudtak neki tartani.

– Már többször hívtam a nyomozókat, érdeklődtem, hogy mikor kaphatjuk meg végre a fiam maradványait, de már fel sem veszik nekem a telefont. Legutóbb azt ígérték, legkésőbb szeptemberben már biztosan nálunk lehetnek, de ebből sem lett semmi. Állítólag a bírósági szakértőre kell várni, de nem értjük, mi tarthat ennyi ideig – fakadt ki a Blikknek a 23 éves korában nyomtalanul eltűnt Zoltán édesanyja.

– A férjemmel mindketten benne vagyunk már a korban, és teljesen belebetegedtünk ebbe az ügybe. Nyugtatókat és altatókat is kell szednem. Attól félünk, nem éljük meg a fiam temetését. A legrosszabb érzés tudni azt, hogy a csontjai már megvannak, de méltó módon elbúcsúzni mégsem tudunk tőle. Ez még borzasztóbb, mint amikor nem tudtam, hogy egyáltalán életben van-e valahol. Még mindig hagynak szenvedni a bizonytalanságban. El akartuk hamvasztani, de a hatóságok nem engedik, mondván, ha később valamiért még kellene bizonyítéknak, akkor ki lehessen újra hantolni. Na, azt már nem! – tette hozzá zokogva a 63 éves asszony.

A Nagyszarván élő B. Zoltán holttestét tavaly szeptember 9-én találták meg a szlovákiai Albár és Mád között. A szántóföldön célirányosan folyt a kutatás az egykori dunaszerdahelyi maffia áldozatai után, a helyszínre a bűnszervezet börtönben ülő tagjai vezethették el a hatóságokat. A fiatalember nevére annak idején cégeket írattak, a nevében gazdasági bűncselekményeket követtek el, de fizetség helyett inkább végeztek vele.

Hiába telt el 15 év, a családja egy pillanatig sem adta fel a reményt, bíztak benne, hogy még életben lehet Zoltán. A fiatal az utolsó napján Olaszországba indult autóalkatrészért, de a közelben kiszedték a kocsijából, és eltüntették. A szüleit már két évvel ezelőtt behívták kihallgatásra, amikor a rendőrök információhoz jutottak, aztán a fiuk kihantolásakor is kifaggatták őket. Ilona elmondása szerint hamarosan ismét meg kell jelenniük a rendőrségen, de nem tudja, mit mondhatnának még a történtekről.

Indirekt/Blikk