2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Fordulat Curtis gyilkossággal vádolt bátyjának ügyében: átment a hazugságvizsgálaton

Fordulat Curtis gyilkossággal vádolt bátyjának ügyében: átment a hazugságvizsgálaton

Fordulat várható Curtis testvérének ügyében? A Blikk megbízható forrásból úgy értesült, hogy a rapper bátyja, Sz. Lajos átment a poligráfos vizsgálaton. Az eredmények azt mutatják, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi egyetlen kérdésre sem adott hamis választ.

Természetesen ez az egy eredmény magában még nem jelenti azt, hogy Sz. Lajosnak semmi köze az egykori labdarúgó, Katzenbach Imre 11 évvel ezelőtti megöléséhez, de mindenképpen árnyalja a jelenleg is nyomozás alatt lévő gyilkossági ügyet.

Nagyon fontos hangsúlyozni, a poligráf nem azt mutatja ki, hogy valaki hazudik-e, hanem hogy egyes kérdések feszültséget, vagyis mérhető eltérést okoznak-e szervezetében. Nem könnyű átverni a készüléket, általában profi, arra külön kiképzett hírszerzőknek, notórius hazudozóknak vagy komoly pszichés zavarral küszködőknek sikerül. Van még egy csoport, akik nem direkt hazudnak, hanem egyszerűen rosszul emlékeznek bizonyos dolgokra. Természetesen náluk sem jelez a készülék, hiszen ők igazságként élik meg a tévedésüket. A bírók nagyon óvatosak abban a tekintetben, hogy mennyire vegyék komolyan az eredményeket. Az biztos, ha valaki ellen rengeteg bizonyíték van, de átmegy a poligráfon, akkor el fogják ítélni– közölte Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tavaly decemberben robbant a hír: a rendőrség egy erdős területen megtalálta az évek óta eltűntként nyilvántartott Katzenbach holttestét. Megölésével idén májusban gyanúsították meg Sz. Lajos és L. Istvánt, míg harmadik társuk, H. László, felbujtás miatt került a rácsok mögé. A három férfi egy vádalku miatt kerülhetett a rendőrség látókörébe, először ugyanis a futballista egykori jó barátját – akinek a telkén megtalálták a maradványokat –, feleségének jelenlegi párját, H. Attilát gyanúsították meg Katzenbach megölésével. Feltehetőleg ő volt az, aki szorult helyzetében bemondta, hogy nem is ő, hanem Sz. Lajosék a valódi elkövetők.

A három férfi az első perctől tagadta, hogy bármi közük lenne a futballista halálához. Curtis bátyjának az ügyvédje az ügy kirobbanásakor egyenesen koholmánynak nevezte a vádakat.

Május óta mindhárman börtönben vannak. Az ellenük valló H. Attila sincs jelenleg jobb helyzetben, ő egy másik ügy miatt tölti jogerős szabadságvesztését.

Egy, a Széki családhoz közel álló informátorunk szerint a testvéreket nem lepte meg a hazugságvizsgálat eredménye, tudtak róla, hiszen azt a testvérük, Lajos kezdeményezte.

Indirekt/Blikk