2022.11.29
Taksony
Kezdőlap Belföld Rend a házban vagy a kertben? Tudjuk, hogyan csináld!

Rend a házban vagy a kertben? Tudjuk, hogyan csináld!

Ismerős helyzet: hirtelen szükséged van valamire, de fogalmad sincs, hol keresd, hová tetted. Mindannyian tapasztalunk ilyen helyzeteket. Néha elég csak a megfelelő rendszert kialakítanod. Ehhez szolgálunk most néhány hasznos tippel.

Képek: Pixabay

Rendetlenség a kamrában? Semmi probléma!

A legnagyobb rendetlenséget a leggyakrabban a zárt ajtók rejtik. Ahhoz, hogy kialakítsd a számodra megfelelő rendszert, elsősorban sokat kell szelektálnod és válogatnod. Dobj ki mindent, amire nincs szükséged! Régi ruhákat tárolsz? Vagy olyan játékokat, melyekkel évek óta senki sem játszott? Nincsenek lejárt szavatosságú élelmiszerek a polcokon? A kamra gyakran elrejt mindent, amit éppen nem tudtunk hol tárolni. A válogatás során néhány dolgot eladományozhatsz, másokat viszont a szemetesbe kell dobnod.

Alakíts ki rendszert

Az alapos válogatás után fontold meg új polcok és rekeszek elhelyezését a kamrádban. A teljes tér optimális kihasználása érdekében a mennyezetig kell érniük. Így centiméternyi kihasználatlan hely sem marad kamrádban. Ha már nem tudsz új polcokat és rekeszeket beilleszteni, próbálj akasztókat rögzíteni a falra vagy a polcok részére. Ezeket például a bevásárlótáskák tárolására használhatod.

Oszd fel a polcokat rendeltetésük szerint. A nehéz és sok helyet elfoglaló tárgyak maradhatnak a padlón, mint például a csomagolt italok vagy a befőzéshez használt edények. Fölöttük kaphatnak helyet a konzervek, a liszt, a cukor és más súlyosabb élelmiszer. Folytasd így polcról polcra, fokozatosan felfelé haladva. A legfelső polcra helyezd a legkevesebbet használt tárgyakat, például bőröndöket vagy a szezonális sportfelszereléseket. Jól láthatóan jelöld meg a polcokat. A különféle apró tárgyak elhelyezésére szolgáló tárolók is segítségedre lehetnek a rendszer kialakításában. Ne felejtsd el a Dormeo kupon beváltását, mellyel jelentős kedvezménnyel vásárolhatsz olyan kiegészítőket, melyek segítenek neked a helymegtakarításban.

Hová tedd a szerszámokat, szögeket és tipliket?

A garázsodat tárolóként vagy műhelyként használod? Vagy azok közé a barkácsolók közé tartozol, akik külön helyiséget alakítottak ki műhelyük számára? Ezek szintén azok a helyiségek, ahol gyakran sikertelenül keressük elveszett apróságainkat.

A garázs és műhely rendjének kialakításában sokat segíthetnek a fém polcrendszerek. Terhelhetőségük lehetővé teszi az összes szerszám és alapanyag tárolását. Annak érdekében, hogy ne keverd össze a különböző csavarokat, szögeket vagy egyéb dolgokat praktikus rendszerezőket vásárolhatsz. Eleged van abból, hogy állandóan régi dobozokban turkálsz, mikor a csavarhúzót keresed? Szerezz be egy zárható szerszámosládát, melyben mindent könnyen megtalálsz. Ez a praktikus segédeszköz, könnyedén szállítható, bárhová magaddal viheted.

Mi tippünk: mediashop.hu weboldalán a konyhai eszközöktől kezdve a barkácskiegészítőkön keresztül számos termékkategóriában válogathatsz. Vásárlásod során ne felejtsd el használni a Mediashop kupon nyújtotta kedvezményeket, mellyel pénzt takaríthatsz meg.

Kerti faházikó nem csak szerszámok tárolására

Nincs hol tárolnod a kerti felszerelésedet, gyümölcsös ládákat, kerti slagot és a szükséges szerszámokat? Minden kényelmesen elférhet egy kerti házikóban. A rend fenntartásának megkönnyítése érdekében a kesztyű, műtrágya, metszőolló és egyéb apró szerszámok, polcokon tárolhatók. A hely még jobb kihasználása érdekében függő polcrendszereket is használhatsz.

A rend kialakításához és megtartásához ezeken a területeken mindenképp befektetésre lesz szükséged. Ha aggódsz vásárlásod anyagi része miatt, várd meg a kiárusítást. Az akciók során sok mindenhez olcsóbban juthatsz hozzá.

(X)