KezdőlapCímlapSaját játékosa akart nekimenni Dárdai Pálnak a Hertha edzésén

Saját játékosa akart nekimenni Dárdai Pálnak a Hertha edzésén

Egyre feszültebb a hangulat a berlini csapatnál.

A Hertha BSC meglehetősen pocsék szezonkezdés után két győzelemmel és öt vereséggel jelenleg a 14. helyet foglalja el a Bundesliga tabelláján. A csalódást keltő teljesítmény miatt a német sajtó rendszeresen ír a csapat magyar vezetőedzője, Dárdai Pál leváltásáról, akinek a jelek szerint már a játékosaival is meg kell küzdenie csapata edzésein.

A kék-fehérek legutóbbi tréningjéről ugyanis nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Kevin-Prince Boateng azért esett neki a magyar edzőnek, mert az szerinte jogtalanul fújt lest ellene az egymás közötti játék során. Boatengnek annyira elgurult a gyógyszere, hogy többször is Dárdaira kiabált, sőt, egy csapattársa, Davie Selke fogta le.

Boateng: – Na, mi van, a rossz döntéseket nem vitatjuk meg? Te megengedsz mindent?

Dárdai: – Én vagyok a bíró, miért vitatkozol velem?

B: – Akkor fújj nekünk!

D: – Nem fújok nektek.

B: – Persze, persze. Ha mindig csöndben maradunk, akkor ne is fújj nekünk!

D: – Ez volt a második alkalom, hogy lesen voltál, nem tehetem azt, hogy nem fújok. Ilyen egyszerű ez!

B: – Ez nem ilyen egyszerű…

D: – De igen, az!

B: – Ha mindig csöndben maradunk, akkor persze, hogy ellenünk fújsz! – idézte a konfliktus során elhangzottakat a csakfoci.hu.

Német sajtóértesülések szerint az edzés az incidenst követően békésen folytatódott, a felek pedig mostanra lezártnak tekintik a vitát.

Kevin-Prince Boateng korábban a Hertha saját neveléseként robbant be a Bundesligába, ahol éveken keresztül Dárdai Pál csapattársa is volt. A berlini klubnál töltött időszakát követően olyan csapatokban fordult meg, mint a Tottenham, a Dortmund, az AC Milan, vagy az FC Barcelona.

2007 után most nyáron igazolt vissza nevelőklubjába, ahol igazi hősként fogadták a szurkolók, ám eddigi öt pályára lépése során egyetlen gólt sem szerzett, illetve egy gólpasszt sem sikerült kiosztania.

Indirekt/Blikk