2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Vált az RTL: X-Faktor helyett jön a The Voice

Vált az RTL: X-Faktor helyett jön a The Voice

Több forrás is megerősítette, hogy – a korábbi bejelentéssel szemben – a Magyarországon a TV2-n több mint egy évtizeddel ezelőtt már bemutatkozó The Voice című tehetségkutató formátum kerül az X-Faktor helyére az RTL-en idén.

A Media1 több megbízható iparági forrásból is úgy értesült, hogy bár tavaly ősszel már az énekesek toborozását is megkezdte az RTL az X-Faktor következő, 2023-ra beharangozott 12. évadába, az RTL Magyarország szerződést ír alá a The Voice című énekes tehetségkutató jogtulajdonosával, az ITV-vel arról, hogy idén a The Voice című formátum képernyőre kerülhessen.

Ez egyben azt is jelenti, hogy várhatóan idén nem az X-Faktor, hanem a The Voice magyar változata kerül adásba a televíziózás csúcsszezonjának számító őszi időszakban.

A Media1 információi szerint az RTL versenypályázaton nyerte el a formátum jogait a jogtulajdonostól. A formátummal a tévénézők egyébként már találkozhattak, hiszen közel tizenegy évvel ezelőtt, 2012-ben a versenytárs TV2 műsorán The Voice – Magyarország hangja címmel már látható volt belőle egy évad.

A portál úgy tudja, az RTL-nél azt tervezik, hogy a későbbiekben majd újra visszahozzák az X-Faktort.