2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Úgy megvertek Pécsett egy külföldi egyetemistát hogy össze kellett csavarozni az állát

Úgy megvertek Pécsett egy külföldi egyetemistát hogy össze kellett csavarozni az állát

A fiú a műtét után hetekig nem tudott beszélni, és csak folyékony ételt tudott fogyasztani.

Október 24-én egy külföldi hallgatókból álló csoport egy pécsi szórakozóhelyen bulizott, amikor a társaság két lánytagját zaklatni kezdte egy magyar fiatalokból álló társaság, írta meg a Szabad Pécs. Ekkor a külföldiek közül többen úgy döntöttek, hogy átmennek máshova, ám amikor hajnalban elindultak haza, ismét összefutottak a magyar társasággal.

Egyiküket, egy 19 éves dél-amerikai fiút különösebb előjel nélkül állon ütötte a magyar társaság egyik tagja.

Ezután a külföldi diákok visszamenekültek a kollégiumba, ahol a portás nem nagyon tudott segíteni nekik, ugyanis nem beszélt jól angolul, így maguk hívták ki a rendőrséget. A dél-amerikai hallgatót végül meg kellett műteni, a törött állkapcsát ugyanis négy csavarral rögzítették, emiatt pedig hetekig nem tudott beszélni, és csak folyékony ételt tudott fogyasztani.

A lap szerint mivel a fiúnak az eset idején még nem volt tartózkodási engedélye, az egyetem megtérítette a kórházi kezelés költségét. Ezt a hallgató egyébként már szeptember 20-án kérvényezte, csak november 9-én kapta meg.

A Pécsi Rendőrkapitányság annyit mondott az ügyről, hogy garázdaság miatt nyomoznak, két férfit már ki is hallgattak gyanúsítottként.