2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Tinédzserek vertek meg Budapesten egy jegyellenőrt - videó

Tinédzserek vertek meg Budapesten egy jegyellenőrt – videó

A jegyellenőr felszólította a fiatalokat, hogy mutassák be az érvényes jegyeiket vagy bérleteiket, ám ők ezt megtagadták, majd rátámadtak az ellenőrre. A Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. december 3-án a Móricz Zsigmond köre felé tartó 6-os villamoson utaztak. Az ekkor 13, 15 és 16 éves fiúkhoz az út során odalépett egy jegyellenőr, aki arra kérte őket, mutassák be neki az érvényes jegyeiket vagy bérleteiket. A fiúknak nem voltak érvényes bérletei, de még csak jegyeik sem, ezért azt mondták az ellenőrnek, hogy leszállnak a következő megállónál, mivel így remélték megúszni a büntetést.

Bár a leszállás megvalósult, a fiúk azzal nem számoltak, hogy az ellenőr nem hagyja lelépni őket: miután ő is leszállt a fiatalokkal, a 15 éves vádlotthoz fordult azzal az ismételt kéréssel, hogy mutasson jegyet vagy bérletet, ám az erre trágár szavakkal elkezdte szidalmazni a BKK munkatársát, akit veréssel is megfenyegetett.

Az ügyészség közleménye szerint ez volt az a pillanat, amikor a fiú idősebb társa is odalépett hozzájuk, majd káromkodás közepette kiabálni kezdett az ellenőrrel, sőt, többször felé is rúgott, amiből két rúgás a sértett combját érte. A bántalmazásba bekapcsolódott a 15 éves vádlott is, aki ököllel arcon ütötte az ellenőrt, aki a támadás hatására hátrálni kezdett, majd megpróbált elmenekülni, ám a 13 éves vádlott utána futott, s amikor utolérte, ököllel kétszer is arcon ütötte őt, illetve megpróbálta megrúgni, ám ez elől a sértett elhátrált. A támadásról a sértettel együtt intézkedő másik jegyellenőr értesítette rendőröket, akik a fiúkat elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a fiatal fiúkat. Az ügyészség az akkor 15, illetve 16 éves vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, 13 éves társukkal szemben pedig próbára bocsátást indítványoz a vádiratban. Továbbá elrendelnék, hogy mindhárom elkövető mellé kerüljön egy pártfogó felügyelő.

Az ügyhöz kapcsolódó videót az ügyészség közölte, az ezen a linken megtekinthető.