2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Saját autójával gázoltak halálra egy férfit Vácott

Saját autójával gázoltak halálra egy férfit Vácott

Az esetről felvétel is készült, amelyen látszódik, ahogy a tolvajok beülnek a dohánybolt előtt leparkolt autóba és megpróbálnak elhajtani vele.

Az eset tavaly október 2-án éjszaka történt; egy váci dohánybolt előtt ugyanabban a társaságban fogyasztott alkoholt a két elkövető, akik alkalmi ismerősök voltak. A sértett hajnali öt óra körüli érkezett autójával a dohánybolthoz, majd bement vásárolni, miközben az autót járó motorral, a két vádlottól pár méterre hátrahagyta.

Miután a sértett bement a boltba, a két elkövető odalépett a járműhöz, abba beszálltak és el akartak onnan hajtani. A sértett a boltban ezt észlelte, kirohant az autóhoz és próbálta az elkövetők útját állni úgy, hogy a kocsi elé lépett. A vád szerint a járművet vezető elkövető azonban ennek ellenére gyorsított és így a sértett az autó motorháztetőjére került. Ekkor a kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd azután jobbra rántotta a kormányt és felhajtott a járdaszegélyre is, ahol az autó kissé megemelkedett. Az addig kapaszkodó sértett ekkor leesett a járműről a földre.

Ne vezessen gyorsabban, mint ahogyan az őrangyala repülni tud – Jobb, ha mindig betartja az autópályán ezeket a vezetési tanácsokat
Ne vezessen gyorsabban, mint ahogyan az őrangyala repülni tud – Jobb, ha mindig betartja az autópályán ezeket a vezetési tanácsokat

Az autót vezető elkövető ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközést követően mindkét vádlott kiugrott az autóból és a helyszínt gyalog elhagyták.

A sértettet olyan súlyos sérüléseket szenvedett a cselekmény következtében, hogy rövid idővel a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A Pest Vármegyei Főügyészség az autót vezető férfival szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, míg a mellette ülő másik elkövetővel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat – írja az ügyészség.