2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Gyerekeket szállító mentőbe csapódott egy nyári gumis autó

Gyerekeket szállító mentőbe csapódott egy nyári gumis autó

A balesetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számoltak be. Az ütközést valószínűleg az okozhatta, hogy a személyautón nem volt téli gumi.

„Épphogy csak megérkezett a karácsonyi hangulat a fővárosba és lehullott az első hó, máris baleset érte az egyik Zuglóban szabályosan közlekedő mentőegységet. Bajtársaink a kórház felé tartottak betegükkel, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor és a mentőnek ütközött” – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebookon megosztott posztjában.

A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, a beteget egy másik egység szállította végül a kórházba, ám a balesetben érintett mentőautó napokra kiesett a forgalomból.

„A téli gumi használatának nagy előnye, hogy jobb tapadással bír a havas útfelületen, hiszen mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkezik, mélyebb profillal van ellátva, így hatékonyabban szorítja ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat. A téli gumi tehát megvédheti a hideg hónapokban közlekedőket a balesetektől és még a gyermeket kórházba szállító mentőautóba sem fognak belecsapódni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!” – hívták fel a figyelmet. A posztjuk végéből derült ki, hogy gyereket szállítottak a mentőautóval.