2022.06.30
Pál
Kezdőlap Belföld Terhes nőre támadt rá egy katona Miskolcon

Terhes nőre támadt rá egy katona Miskolcon

A nő 25 hetes terhes. A támadást látta egy járókelő is, aki nem segített. A támadót – egy szerződéses katonát – elfogták, az ügyészség nyomoz az ügyben.

– Csak a lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg a 25 hetes terhes feleségem azt, hogy megerőszakolja egy férfi június 20-án – közölte a Blikkel a Miskolcon élő János, aki a valódi nevét nem szerette volna elárulni, hogy az elkövető családja ne találja meg őket. – A nejem hazafelé tartott a munkából, amikor egy férfi berántotta őt a bokrok közé. Mindez a Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyének kertvárosi részén történt, egy lépcsősor melletti tisztáson.

János elmondása szerint miközben a neje a támadóval dulakodott, segítségért kiabált, de hiába, mert egy arra elhaladó járókelő egyszerűen elsétált mellettük. A férfi szerint, ha az illető esetleg zenét hallgatott, akkor is észlelnie kellett volna, hogy nincs minden rendben, mert nagyon közel haladt el mellettük. – Miközben a férfi próbálta a nejemet leteperni, sikerült neki a segélyhívót felhívnia a telefonjáról. A készüléket azonban kicsavarta a támadó a kezéből, majd attól megijedve, hogy elkapják, elrohant a nála lévő hátizsákkal együtt.

– Ezt követően a feleségem, akin hámsérülések keletkeztek – a nyakán látszódtak a fojtogatás nyomai – cipő nélkül lerohant a buszmegállóho, ahol az egyik várakozó telefonjáról hívta ki a rendőrséget – tette hozzá János. Elmondta azt is, hogy a történtek óta sikerült megnyugodniuk, ami nagy részben köszönhető annak, hogy a nőgyógyász szerint a kisbabájuknak nincs semmi baja.

János hangsúlyozta, azért nyilatkozik a feleségével történtekről, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mennyire közönyösek másokkal. – Szeretném, ha ez a hozzáállás megváltozna és nem mennénk csak úgy el egymás mellett akkor, amikor valaki segítségre szorul. A támadással kapcsolatban a férj egy Facebook-posztot is megjelentetett hasonló üzenettel az Új Miskolcon Láttam elnevezésű csoportban.

„És most a lényeg: nem vagyunk biztonságban! Se fényes nappal, se akkor, ha vannak járókelők az utcán. Az emberek jelentős része nem segít a másiknak, ezt már sokadjára tapasztaljuk. Mindenki belemélyed a telefonjába, vagy zenét hallgat, miközben az is lehet, hogy tőle 2-3 méterre valakinek épp óriási szüksége lenne a segítségére! Emberek! Ezt így nem lehet! Arra kérlek Titeket, hogy figyeljünk egymásra! Segítsünk egymásnak! Legyünk embertársai a másiknak!”

Az ügyben elrendelték a nyomozást. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság részéről azt közölték megkeresésünkre, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vette át az eljárást tőlük, mert az elkövető szerződéses katona, és neki van illetékessége eljárni az ügyben.

A központi Nyomozó Főügyészség pedig azt írta a válaszában, hogy hamarosan közleményben tájékoztatják a közvéleményt az esetről.

A tettes elfogását egyébként a térfigyelő kamerák felvételei segítették. – A rendőrségtől kapott személyleírás alapján be tudtuk azonosítani a tettest, és a kamerák révén végig lehetett követni a mozgását – mondta lapunknak Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója. – A támadás helyszínének környékén eddig ilyen súlyos bűncselekmények nem történtek, de a mostani eset után ide is felszerelünk egy térfigyelő kamerát – jegyezte meg az igazgató.