2022.06.30
Pál
Kezdőlap Belföld Budapesten fogták el a korábban halottá nyilvánított brazil drogbárót

Budapesten fogták el a korábban halottá nyilvánított brazil drogbárót

Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét. A brazil férfi 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között – jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője szerdán Budapesten.

Boross Zoltán ezredes azt mondta, hogy az 54 éves férfival szemben 30 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. A távirati iroda beszámolója szerint a férfi felkutatását az is nehezítette, hogy néhány éve holttá nyilváníttatta magát, és több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt.

A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. Az NNI munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével elfogták a férfit.

Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott. A férfi szállodai szobáját is átkutatták a magyar hatóságok, és közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak ellene. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd.