2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Belföld TEK-es roham volt Pécs belvárosában

TEK-es roham volt Pécs belvárosában

Szeptember 17-én, vasárnap késő délután fegyveres, sisakos, golyóálló mellényes rendőrök zárták le a Mária utca és a Hunyadi utca környékét Pécsen. Egy telefonhívás miatt vonultak ki a fegyveresek.

A hatóság emberei egy környékbeli házból kaptak bejelentést, amelyben azt állította a telefonáló, hogy mentális problémákkal küzd és lövöldözni fog. Ezután érkezett ki a rendőrség, akik kiterelték a gyalogosokat az érintett utcákból, majd a Terrorelhárítási Központ emberei megkezdte az intézkedéseket.

Az adatgyűjtésből kiderült, hogy egy kamuhívás áll a háttérben: a bejelentésben megnevezett férfi már nem tartózkodott az adott helyszínen, sőt, már nem is abban a lakásban él, amit megjelöltek, a hívás időpontjában pedig a munkahelyén tartózkodott. Megállapították, hogy a bejelentés nem is tőle érkezhetett, hanem egy haragosától – írja a bama.hu.

A vasárnapi riasztáskor személyi sérülés nem történt, a rendőrök nem találtak fegyvert. A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.