KezdőlapBelföldTávozott az RTL Magyarország kulcsembere

Távozott az RTL Magyarország kulcsembere

Survivor, Való Világ 4-5, Széf, Kész átverés, A Konyhafőnök, Gyertek át, Cápák között. Csak néhány olyan sikerműsor, amely az RTL kreatív osztályát mostanáig vezető Rubin Kristóf nevéhez fűzhető. Új cége, a Free Monkeys Production a TV2-nek is dolgozik majd, a Media1 információi szerint. 

A Media1 megírta, hogy nemrégiben szerződést bontott egymással Rubin Kristóf, az RTL Magyarország kreatív osztályának vezetője és a tévétársaság. Rubin Kristóf korábban kreatív producerként, illetve főszerkesztőként is dolgozott a tévénél. A szétválást mindkét fél megerősítette, arról azonban nincs információ, hogy azt ki kezdeményezte. 

Rubin Kristóf új gyártócéget alapított, többek között a TV2-nek is dolgozik majd! Rubin Kristóf függetlenségre vágyott és megerősítette a hírt, hogy saját gyártócéget alapít.  A Free Monkeys Production névre hallgató vállalkozása olyan médiavállalkozásoknak gyárt majd, mint a TV2 Média Csoport és más egyéb tévétársaságok, kivéve az RTL. 

Az egyik legsikeresebb hazai tévés, Rubin Kristóf az elmúlt közel két évtizedben számos RTL-es sikerprodukciónak volt a felelőse. 2003 februárjától 2007 novemberéig főszerkesztőként dolgozott az RTL Klubnál, azt követően nevezték ki kreatív producernek, majd 2017-től 2019-ig kreatív osztályvezető volt egészen mostanáig.

A Kreatív című szaklap 25 legsikeresebb hazai televíziós szakembert tartalmazó listáján Rubin Kristóf 2017-2018-ban az első helyen szerepelt, míg 2019-ben a 3. helyet szerezte. A kreatív osztályvezető neve az elmúlt közel két évtizedben szinte egybeforrt az RTL Klubbal, illetve az RTL Magyarországgal és annak sikereivel, ezért is jelentős fejlemény a távozása.