2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Belföld Szörnyeteg: bemászott a nyitott ablakon a férfi, és megerőszakolta a lakásban alvó...

Szörnyeteg: bemászott a nyitott ablakon a férfi, és megerőszakolta a lakásban alvó nőt

A vád szerint egy 39 éves férfi bemászott egy VII. kerületi lakás nyitott ablakán, majd a lakásban egyedül alvó svéd nő védekezésre képtelen állapotát kihasználva követte el az erőszakot. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban.

A vádirat szerint a svéd állampolgárságú nő két barátnőjével együtt 2019 októberében, pár napos budapesti tartózkodásuk ideje alatt egy VII. kerületi lakást bérelt.

A nő és barátai 2019. október 29-én szórakozni mentek, ahonnan a sértett korábban ment vissza a bérleménybe, mint a barátnői.

A vád szerint a férfi a hajnali órákban bemászott a VII. kerületi lakás résnyire nyitva hagyott ablakán. A lakásban egyedül tartózkodó sértett ekkor – ittas állapotából adódóan – mélyen aludt. A vádlott az alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettről lehúzta a ruháját, majd szexuális cselekményt végzett. A sértett közben felébredt, ekkor a vádlott a nőt a hátára fordította, majd megpróbálta folytatni a szexuális cselekményt, ám az ekkor már teljesen magához tért nő védekezni kezdett, a lábával eltolta a férfit, aki ekkor felhagyott a cselekményével, majd az ablakon keresztül elhagyta a lakást – írja az ügyészség.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő 39 éves férfit szexuális erőszak bűntettével vádolja, amiért is vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.