2023.02.05
Ágota, Ingrid
Kezdőlap Belföld Szlovák szurkolókra vadásznak Budapest utcáin a Fradi ultrái

Szlovák szurkolókra vadásznak Budapest utcáin a Fradi ultrái

Több tucatnyi fekete ruhás magyar ultra vonult utcára Budapest belvárosában, hogy a szlovák labdarúgócsapat szurkolóinak üzenjenek a szerda este kezdődő Ferencváros–Slovan Bratislava meccs előtt. Az ultrák egészen a Szent István-bazilika lépcsőjéig vonultak, miközben éles megjegyzésekkel sértegették a szlovákokat.

Ahogy a Blikk is megírta, harmincéves sebet tépett fel a magyar szurkolóknál, hogy a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében a pozsonyi csapattal kell megmérkőznie. Szerda este nyolc órakor csap össze a két gárda a Groupama Arénában, s remélhetőleg csak a pályán vesznek majd revansot a magyarok az 1992. szeptember 16-án történtekért. Harminc éve a gyepen a Slovan nyert 4-1-re a Bajnokcsapatok Európa Kupája-mérkőzésen Pozsonyban, amikor a meccs második félidőjén fekete maszkos szlovák kommandósok törtek be közéjük, s gyakorlatilag válogatás nélkül ütlegelték a fradistákat, akik több ezren látogattak ki.

A magyar szurkolók előtt azóta is élénken ott van, amit akkor velük tettek, ez pedig a mai meccs előtt egy nappal ki is érezhető: mint ismert, a Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő szlovák csapatot épp edzésről szállították a szálláshelyükre, amikor az autóbusz hátsó ablakára valaki követ hajított a X. kerületi Könyves Kálmán körúton, a Népligetnél. A támadásban senki sem sérült meg, a rendőrség pedig rövid idő alatt azonosította az elkövetőt.

Ugyanezen a napon a Hooligans nevű magyar ultrák is az utcára vonultak, és Lipótvárosban menetelés közben skandálták a kicsit sem barátságos rigmusokat.

A dühös csoport tapsolva egészen a Szent István-bazilika lépcsőjéig ment, ahol egy hosszú molinót tartottak kezükben, amin a „Where are you bitches? Fuck Slovan!” felirat állt.