2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Szilágyi Liliána döbbenetes vallomása a bíróságon: "Megöllek, te büdös k.rva"

Szilágyi Liliána döbbenetes vallomása a bíróságon: “Megöllek, te büdös k.rva”

Könnyeivel küszködve vallott a bíróságnak az őt ért szörnyűségekről Szilágyi Liliána.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónőt az édesapja, Szilágyi Zoltán által indított becsületsértési eljárásban hallgatták meg péntek délután. Mint ismert, a már visszavonult sportolónő a tavalyi év végén vádolta meg közösségi oldalán és interjúkban a korábbi olimpikont, jogászt azzal, hogy testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazta.

Liliána a bírónő kérdéseire válaszolva beszámolt az őt ért abúzusokról, megrázó részletek derültek ki. Állítása szerint nyolc éves kora körül volt, az apja elkezdte vizsgálni, nőtt-e a melle, van-e már szeméremszőrzete, és volt, hogy meg is fogta a szőrzeténél.

Később rendszeresen meztelenül kellett mérlegre állnia, miközben édesapja arról beszélt, le kellene fogynia. Volt egy családi játék is, amikor a fürdés előtt mindannyian meztelenre vetkőztek, ő és a húga is, és apjával így kergetőztek. Azt is elmondta, apja az első menstruációjából vattával mintát vett, majd azt valahova eltette. Gyakran aludtak együtt, s állítása szerint volt, hogy arra kelt fel, hogy a megmerevedett nemi szerve hozzá nyomódik.

Liliána vallomása szerint a helyzet odáig fajult, hogy 2015-ben öngyilkosságot kísérelt meg: – Azt éreztem, nincs vesztenivalóm – fogalmazott.

2017-ben aztán újabb jelentős konfliktus tört ki apa és lánya között, Liliána pedig megvédte magát. Visszaütött, rúgott, karmolt. Ismét eljutott arra a pontra, talán a legjobb, ha meghal, édesapja azonban nem csillapodott, földre terítette és ott fojtogatni kezdte.

  • Megöllek, te büdös kis k*rva, megöllek, te ribanc!!! – kiabálta az apja Liliána elmondása szerint, úgy fogalmazott, hogy már engedte magát, nem akart több fájdalmat. Azt gondolta, a húga és az anyja ezután meg tud menekülni majd ebből a helyzetből.
  • Boldog voltam valahol, hogy az apám keze által meg tudok halni. Már kezdtem nem látni – mondta az úszónő.

A verekedés hangjaira aztán az édesanyja épp időben közbelépett, ezután pedig az apja inkább otthagyta őket és elment otthonról.

  • Nem akartam, hogy ügy legyen, hiába voltak nyomok. Az olimpiára készültem és azt éreztem, ennek vége lenne. Illetve azt sem akartam, hogy apámat elszámoltassák a tetteiért.” A teljes családját féltette a botrány kipattanása miatt.

„Akkora hatalmat gyakorolt az életünkben, teljes mértékben elhittem neki, hogy bármilyen pozícióból jól tud kijönni.”- hangzott el.

A vallomása végén azt mondta, a vele történtek miatt mentális és pszichés problémái lettek, így például önértékelési problémák, apakomplexus, depresszió, és hogy sokáig a szexualitást is büntetésként élte meg. Így foglalta össze helyzetét, azt, hogy milyen mély sebeket hagyott benne apja bántalmazása.

A bántalmazási vádak kapcsán egyébként a bírónő feljelentést tesz, azaz hatósági nyomozás következik, amelynek idejére a becsületsértési eljárást felfüggesztik majd. Az úszónő a vallomása után szorosan magához ölelte édesanyját.

Indirekt/Blikk