2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Sokkoló: prostitúcióra kényszerítette a vele lakó kislányt a salgótarjáni férfi

Sokkoló: prostitúcióra kényszerítette a vele lakó kislányt a salgótarjáni férfi

Prostitúcióra kényszerítette a vele egy háztartásban élő 13 éves lányt egy salgótarjáni férfi, miközben ő maga is kihasználta szexuálisan. Most emeltek vádat ellene.

A Nógrád Megyei Főügyészség által benyújtott vádirat szerint a 25 éves férfi és az akkor 13 éves lány 2020 decemberében ismerkedett meg egymással és 2021. október végéig közös háztartásban laktak, mely időszak alatt szexuális életet is éltek.

2021 áprilisától kezdve a férfi – a gyermek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva – más személyekkel folytatott szexuális cselekmények elvégzésére kényszerítette a lányt. A szolgáltatásokat igénybe vevő személyekkel egyeztette, hogy milyen cselekmény elvégzését kérik, valamint megállapodtak a fizetségben is, ezután a lányt a férfiak által megadott helyszínre szállította.

A gyermek többször is tiltakozott a férfi nyomásgyakorlása ellen, de ilyenkor a férfi bántalmazta, ütlegelte, seprűnyéllel verte, hajánál húzva kényszerítette.

A sértettnek a váddal érintett időszakban legalább 12 alkalommal kellett szexuális szolgáltatást nyújtania alkalmi partnereinek, 2000 és 7000 forint közötti ellenérték fejében, amely összegeket a vádlottnak át kellett adnia.

A megyei főügyészség szexuális visszaélés, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, rendszeres előny szerzése céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, továbbá – mivel 2021 novemberében kábítószernek minősülő anyagot, delta-9-THC-t fogyasztott – kábítószer-birtoklás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben fegyházbüntetést, továbbá tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.

A férfi a Balassagyarmati Törvényszék ítéletét letartóztatásban várja.