2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Belföld Rosszul lett Torgyán József özvegye, azonnal kórházba vitték

Rosszul lett Torgyán József özvegye, azonnal kórházba vitték

Torgyán József özvegye az egy pillanatról a másikra esett össze, kórházba kellett szállítani.

Torgyán József halála óta komoly szívbetegséggel küzd özvegye, Cseh Mária, akit néhány nappal ezelőtt engedtek ki a kórházból.

Nemrég kórházban voltam, mert a semmiből jött egy ájulás. Valahogy éreztem, hogy nincs minden rendben velem. Már napok óta ingadozott a vérnyomásom, Aznap kicsit jobban éreztem magam, ráadásul a nap is kisütött, ezért úgy döntöttem, hogy kiülök kicsit a teraszra. Nyilván felment a vérnyomásom, amíg ott sütkéreztem, és amikor bejöttem a hűvösebb házba, egyszerűen elájultam. Tulajdonképpen arra eszméltem, hogy a földön fekszem, minden elsötétült egy pillanat alatt – árulta el az egykori operettprimadonna a Borsnak.

Habár nem volt egyedül, de Kanadából érkezett rokona nem eszmélt fel a rosszullétre, ezért ő maga tápászkodott fel, elmondása szerint nagyon megijedt. Természetesen az eset után azonnal értesítette az orvosát.

Természetesen azonnal értesítettem a kezelőorvosomat, aki azonnali kivizsgálást javasolt, ezért be is fektetett az osztályra néhány napra. Ahogy mindig, most is nagyon alaposak voltak és mindent leellenőriztek, illetve újra beállították a gyógyszereket mielőtt hazajöhettem – tette hozzá Mária.

Cseh Mária férje halála óta gyakori vendége a szívklinikának, volt, hogy az élét kellett megmenteniük az orvosoknak. Pár évvel ezelőtt dr. Merkely Béla kardiológus segített rajta egy rutinvizsgálat után.

Egy stentet, vagyis egy hálót helyeztek be az egyik fő érbe és az is kiderült, hogy feltehetően az engem ért tragédiát követően lábon hordtam ki két infarktust, aminek következtében két szívizmom is elhalt. Az volt a szerencse, hogy első fali infarktusok voltak ezek, mert a hátsófalit nem éltem volna túl – nyilatkozta betegségéről a művésznő.