2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Rossz hír: 17 településen veszélyes a levegő hazánkban

Rossz hír: 17 településen veszélyes a levegő hazánkban

Tovább romlott a levegő minősége a szálló por miatt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképén tizenhét települést jelöltek piros színnel a veszélyes levegő miatt.

A következő városokban vált veszélyessé a levegő: Budapest, Tököl, Százhalombatta, Dorog, Várpalota, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Szeged, Salgótarján, Eger, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Oszlár, Nyíregyháza és Debrecen. Egészségtelennek minősítette az NNK Hernádszurdok, Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros, Vác, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Veszprém, Ajka, Pécs, Győr, Sopron és Szombathely levegőjét. Sarródon kifogásolt a levegőminőség.

Az NNK arra figyelmeztette a lakosokat, hogy ezeken a településeken az érzékenyek légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban. Az előrejelzések szerint a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hatására csökkenhet a légszennyezettség – adta hírül a Blikk.