2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Rebrov biztosan távozik a Fraditól: már márciusban felmondta az albérletét

Rebrov biztosan távozik a Fraditól: már márciusban felmondta az albérletét

Nem Szerhij Rebrovval kezdi meg a felkészülést a Ferencváros labdarúgócsapata, a Blikk információi szerint a vezetőedző biztosan távozik a klubtól.

Hiába nyilatkozta a Zbirna című ukrán lapnak a szakember, hogy szeretné kitölteni a még egy évig érvényes szerződését, a tettei már jó ideje ennek az ellenkezőjéről tanúskodnak. Kubatov Gábor, a klub elnöke korábban azt mondta, a tréner már februárban közölte, elmegy a nyáron, az Üllői129 internetes oldal pedig úgy tudja, az egyesület birtokában van egy „írásos papír”, amely szerint a szakvezető felmondott. Lapunk pedig arról értesült, hogy a korábbi Tottenham-focista már budapesti lakásának bérlését is megszüntette hónapokkal ezelőtt.

– Még egy évig érvényes a megállapodásom, és ezt tiszteletben tartom. Nem vagyok az a fajta ember, aki nekiugrik az első lehetőségnek, ha jobb ajánlatot kap – idézi az FTC-vel az elmúlt három esztendőben három NB I-es aranyérmet szerző, a gárdával előbb az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutó Rebrovot az ukrán lap.

Ha valóban így gondolkodik, akkor adódik a kérdés: miért mondta fel hónapokkal ezelőtt, még márciusban budai ingatlanjának bérlését?

– Rebrovnak több olyan megnyilvánulása, tette volt az utóbbi időszakban, amelyek azt sugallták, nem tervezi kitölteni a szerződését a Fradinál. Már kevésbé vett részt például a nyári és az azutáni program megtervezésében. Szó volt róla, hogy az ukrán válogatott szövetségi kapitánya lesz, kapott néhány jó ajánlatot, de ezek végül nem realizálódtak – árulta el informátorunk.

Eközben az FTC lépéskényszerbe került, hiszen júliusban már BL-selejtezőn kell pályára lépnie a gárdának, kezdődik a felkészülés és edzőtáborba is megy az együttes. Bár a vezetőség szerette volna, ha a sikert sikerre halmozó szakvezető marad,­ de nem kockáztathatta a felké­szülést, úgy tudjuk, szinte mindenben megállapodott az osztrák Peter Stögerrel, aki eddig az Austria Wient irányította.

Úgy tűnik, most már csak tényleg az a kérdés: békés lesz az elválás vagy sem?

A Dinamónál nincs már hely

Mircea Lucescuval szerződést hosszabbított a Dinamo Kijev, a román fociedző 2023-is marad az ukrán klubnál. Ez viszont azt jelenti, hogy Szerhij Rebrov – a hírekkel ellentétben – nem veszi át jövőre a gárda irányítását, vagyis erről a munkáról lemaradt.

Indirekt/Blikk