2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Polgármesterségért száll harcba a volt MLSZ-elnök

Polgármesterségért száll harcba a volt MLSZ-elnök

Bozóky Imre is indul vasárnap Izsák város időközi önkormányzati választásán. Bozóky korábban az Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tisztét is betöltötte, 1997-ben pedig Puhl Sándor segítője volt a BEK-döntőben.

Most polgármester szeretne lennei az eddig Izsák alpolgármestereként dolgozó Bozóky Imre. A 69 éves korábbi MLSZ-elnök vasárnap indul harcba a tisztségért.

„Decemberben lesz két éve, hogy meghalt Mondok József, Izsák polgármestere – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Bozóky Imre. – A pandémia miatt nem lehetett új választást kiírni, így egészen mostanáig mint a település alpolgármestere az általam vezetett testület irányította a várost. A vészhelyzet elmúltával most vasárnap polgármestert választunk, s én is ott vagyok a három jelölt között. Megbízatásom valamivel több mint két évre szólna, s szeretném befejezni azt a munkát, amelyet két és fél éve elkezdtem, persze, csak akkor, ha a választók is így gondolják.”

Bozóky civilben ügyvédként dolgozik. A Nemzeti Sportnak elmondta, most is nagy hangsúlyt fektet a sportra, azon belül a labdarúgásra is. Izsákon nagy szerepe van az utánpótlásnak, és büszkék arra, hogy a felnőtt amatőr csapatban szinte mindenki helybéli. A támogatásoknak köszönhetően a sportlétesítményekre sem lehet panasz.