2022.06.30
Pál
Kezdőlap Belföld Rendőr mentette ki Érden az autóban hagyott 9 hónapos kislányt

Rendőr mentette ki Érden az autóban hagyott 9 hónapos kislányt

Az óvoda buszában rekedt Inez tragédiája sokkolta az egész országot, a rendőrség pedig nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a nyári hőségben senki ne maradjon az átforrósodott autóban.

A minap is egy rendőr mentette meg egy mindössze 9 hónapos kislány életét Érden. Egy kétségbeesett édesanya telefonált a rendőrségre, aki elmondta, a kislányát a hátsó ülésen lévő hordozóban rögzítette, a kulcsot az ülésre tette, az ajtót pedig becsukta. Mire beült volna a sofőrülésbe, a központi zár lezárta az autóját, gyermeke pedig a kocsiban rekedt.

Balázs Gyula rendőrőrmester érkezett a helyszínre, aki azonnal betörte a gyermektől legtávolabb eső ablakot, kinyitotta az ajtót, majd az utastérben kikapcsolta a kicsi biztonsági övét, így az édesanyja kiemelhette az autóból a gyermekét – írja a police.hu.

Szerencsére nem történt nagyobb baj, köszönhetően az édesanya helyes reakciójának, valamint a hatóságok gyors munkájának.

A hasonló szörnyűségek elkerülése végett a Nébih egy matricakampányt is indított még 2017-ben, ami arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy ne hagyják gyermekeiket, illetve házi kedvenceiket az autóban.

„Még csak kánikula sem kell ahhoz, hogy a napon álló, zárt autóban akár 10 perc múltán életveszélyesen magas legyen a hőmérséklet. 30°C-os melegben pedig ugyanennyi idő alatt 70°C-ra forrósodhat az autó belseje. Az ennyire magas hőmérsékletnek kitett kisgyermek vagy háziállat szervezetét rövid időn belül súlyos egészségkárosodás érheti, s akár halállal is végződhet a pár percnyi figyelmetlenség” – írja a honlapján a Nébih.