KezdőlapBelföldNem semmi: oltóközponton önkénteskedik Peller Károly

Nem semmi: oltóközponton önkénteskedik Peller Károly

Az Operett közönségkedvence úgy döntött, önkéntesnek áll a kistarcsai oltóközpontban. A színész kiveszi a részét a betegirányításból és az adminisztrációs feladatokból is.

Bár egyre közelebb a pillanat, amikor Peller Károly ismét színpadra léphet, a színész úgy döntött, addig se szeretne tétlenkedni. Ezért a háziorvosával konzultálva úgy döntött, önkéntes munkát vállal az egészségügyben.

„A színház részéről is felmerült, hogy önkénteskedjünk, de ezzel egy időben egyeztettem a háziorvosommal, akivel nagyon jóban vagyok. Említette, hogy az oltás mennyi plusz adminisztrációval jár, hogy a betegirányítást meg kell oldani, hiszen volt, aki megpróbált belógni oltásra. Azon gondolkodott, hogy önkénteseket toboroz, én pedig azonnal felajánlottam a segítségem” – mondta a 95.8 Sláger FM-en a színész, aki Kistarcsán teljesít „szolgálatot”.

„Van, hogy a betegek irányításában segítek. A múltkor lázat mértem és ellenőriztem, hogy a belépő rajta van-e az aznapi oltási listán. Előtte pedig az adminisztrációs pultnál segédkeztem a papírmunkával. Az oltás beadásától szerencsére távol ‘dolgozom’, mert egyáltalán nem bírom az injekciós tűt, így jobb is ez mindenkinek” – árulta el a színész, aki nem tart attól, hogy a kitettsége miatt könnyebben megbetegszik.

„Megkaptam már az első oltásom, de alapvetően úgy vagyok vele, az az életfilozófiám, hogy ’velem nem történhet baj’. Én ezt szoktam magamnak mondogatni, bízom ebben, segíteni pedig nagyon szeretnék” – mondta Peller Károly, aki reméli, hogy hamarosan visszatérhet a színpadra.

„Készülök a nyárra, egyre több a felkérés és a megkeresés, szépen gyűlnek az időpontok. Persze, volt már ilyen, de bízom benne, hogy nyáron tényleg megtarthatjuk az előadásokat, köztük a szabadtéri eseményeket is, amelyekre már nagyon készülünk” – vallotta be a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Peller Károly.

Indirekt/Blikk